SØK
Om biblioteket
Tema Musikk Litteratur
Utstilling Edvard Grieg arkiv
Lesetips Lokalhistorie Vestlandsforfattere
Prosjekt For barn Ut i verden

Vestlandsdebutanter 2007


Edward Nansen / Robert Reed Flatjord

Robert Reed Flatjord (f. 1982) Edward Nansen Robert Reed Flatjord er en ung, talentfull spire som for tiden bor i Bergen. I Bokmagasinet på NRK fikk vi tidligere i høst følge Robert Reed Flatjord fra han la manuset til denne boka i postkassa hjemme i Sandane, til den ble antatt og bearbeidet sammen med redaktøren i Damm, og til slutt når den ble utgitt og fikk sine første anmeldelser. Og de ga den karakteristikkene «burlesk», «sprudlende» og «preget av stor fortelleglede».
Anmeldelse i Dagsavisen
Anmeldelse i BT
Anmeldelse i Aftenposten
Anmeldelse i NRK
Anmeldelse i Dagbladet


Veke 53 / Agnes Ravatn

Agnes Ravatn (f. 1983): Veke 53
Purunge Agnes Ravatn er slett ikke som andre debutanter: I stedet for å skrive om barndom og skrivevegring, debuterer hun med en roman om lektoren Georg Ulveset, en mann som ikke helt får det til. Agnes har gått på Skrivekunstakademiet, lager den frekke fanzinen Ikke til hjemlån, har en unevnelig tilknytning til følgende blogg: http://blodklubb.blogspot.com/ og hun vet mer enn du aner om Nils Kjærs kone Margrete. Med andre ord: de beste forutsetninger for et godt forfatterskap. Det er vel bare å si: Løp og les! Nei forresten, det blir vanskelig. Heller: løp og lån, og sett deg så ned i en behagelig posisjon. Du kommer nemlig til å sitte der til du er ferdig med boka. Les mer
Anmeldelse i BT
Anmeldelse i Stavanger Aftenblad


Tilsynekomst / Bjarte Samuelsen
Bjarte Samuelsen (f. 1980): Tilsynekomst
Karsten har mista kona si, Maria. Ho var målarkunstnar og besett av å måle i raudt og svart. Men Karsten kunne ikkje møte Maria gjennom målarkunsten. Når ho måla, blei ho på ein eller annan måte borte for han. Karsten prøver no å finne kona si igjen. Kanskje vil han finne ho gjennom skrifta, eller er det i forteljarkunsten hennar lagnad vil vise seg?
Karsten sett seg ned for å skrive, men maktar ikkje å sette eit einaste ord på papiret. Først då han treffer på nokre lydhøre karar på puben, får han sjansen til å prøve seg på Maria si forteljing.
"Tilsynekomst" er ein forunderleg roman om eit ekteskap - og om å fortelje ei historie. (Omtale: Aschehoug).
Anmeldelse i Aftenposten
Anmeldelse i NRK
Anmeldelse i Dagbladet
Anmeldelse i BT
Manhattan skyline / Nils Henrik Smith

Nils Henrik Smith: Manhattan skyline
Aksel Eriksen ser terrorangrepa på World Trade Center på TV. Han reagerer med å kjenne seg oppløfta, fri. Seinare blir han, som resten av verda, stilt overfor dette ultimatumet: Either you‘re with us or you‘re with the terrorists. Aksel er with the terrorists. Det er han sikker på. Han vil undergrave og styrte heile den vestlege sivilisasjon. Han involverer seg i noko som berre blir kalla ”planen”. Er det eit terrornettverk, eller er det ei gruppering som jobbar mot meir uforklarlege mål?
Smith kommer fra Bryne.

 

Tekstansvarlig: Birgit Westermann og Cathrine Strøm
Avd. Hovedutlånet, Galleri

Sist oppdatert 01.11.07

BERGEN
OFFENTLIGE BIBLIOTEK

LITTERATUR